ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Informatieavond 14 augustus over gierzwaluwen

Beste natuur/gierzwaluwliefhebber, naar aanleiding van een artikel wat verschenen is in BNDeStem over mij en de gierzwaluwen die in mijn huis broeden, heb ik nogal wat reacties mogen ontvangen. Dit heeft me ertoe aangezet een informatieavond te verzorgen.

Zomeravondwandeling 27-6-2018

Deze wandeling was in overleg in de Pannenhoef/Lange Maten i.p.v. rondom Aa en Weerijs. Met 11 leden hebben we genoten van een prachtige zomeravond in een mooi gebied, vooral rondom Korhoenpad en bij vogelkijkhut de Flesch. Er was erg veel te zien en te horen. Weidebeekjuffers (m en vr) Vos, boomvalk, torenvalk, haas, putters, graspieper, lepelaars (ook en jonkie erbij) blauwe reiger, tjif tjaf, vink, winterkoninkje, boompieper, zwartkop, meerkoet, kuifeend, grasmus, roodborsttapuiten, dodaars, duiven, zanglijster, aalscholver, buizerd, grauwe- Canadese- nijlganzen,

Wandeling 17 juni 2018

Wandeling tussen Rijsbergen en Etten-Leur, Rondgors. Met 9 leden vertrokken we om 7 uur bij parkeerplaats de Bak van de Pannenhoef. We hebben er heel veel soorten waargenomen.

Swarovski Optik Demodag op zaterdag 16 juni aanstaande.

Geachte relatie, beste vogelliefhebber,

 

Graag willen wij u uitnodigen voor de Swarovski Optik Demodag op zaterdag 16 juni aanstaande.

Gedurende deze zaterdag is beroepsvogelaar en fotograaf Marc Collier tussen 10:00 en 16:00 uur aanwezig om u alles te vertellen over de laatste ontwikkelingen en producten van Swarovski Optik.

Huis ter Heide Loon op Zand

Zondag 3 juni 2018 Met 8 leden van de vogelwerkgroep hebben we een rondwandeling gemaakt bij Huis ter Heide. Bij Huis ter Heide zijn ze in 1995 het plan lobelia begonnen, Dit is nu een paar jaar klaar, en houdt eigenlijk in dat de natte natuur van vroeger weer is terug gebracht op Huis ter Heide en de Loonse heide. Voor meer informatie zie: www.milieucafe.nl plan lobelia. We hebben veel gezien en gehoord, 43 soorten vogels, vele insecten, runderen, insecten.

Paddenproject door de jaren heen

Aantal bij de Leemputten en Goren / Krochten in de jaren 1999 - 2018 overgezette: gewone pad / bruine kikker / groene kikker / heikikker / alpenwatersalamander.

Avondwandeling Tachtig Bunders op zoek naar nachtzwaluw

Zaterdagavond 26 mei 2018 waren we met 12 leden bij t Anker om te vertrekken naar de Tachtig Bunders, op zoek naar de nachtzwaluw. Voordat we op de heide waren hebben we nog van alles waargenomen. Eiken die bijna helemaal kaal waren door rupsen. Boompieper, fitis, tjiftjaf, merel, kraai, blauwe reiger, buizerd, heggemus, wilde eenden, lijster, vink, roodborst, roodborsttapuiten en jonkies, jonge haviken, vlinders, en het vrouwtje van de NACHTZWALUW !!!! Een mooie avond en blij met het goed kunnen zien en horen van de nachtzwaluw.

Kelsdonk Etten-Leur, Laarzenpad

Zondag 13 mei 2018 Kelsdonk Etten-Leur Met 11 leden van de vogelwerkgroep gingen we om 7.30 uur op pad. Er was weer veel te zien en te horen. (55 soorten)

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS