ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Plan Tureluur, 25 november 2022

Op deze mooie zonnige najaarsdag, gingen we op vrijdag 25 november met 16 vogelliefhebbers op pad in Plan Tureluur op Schouwen-Duiveland.(ook bij Brouwersdam) Aan de zuidkust van Schouwen-Duiveland werd tussen 1991- 2014 Plan Tureluur aangelegd. Om het natuurgebied aan te leggen werd landbouwgrond teruggegeven aan de natuur. Het geheel beslaat meer dan 1000 hectare en is onderdeel van Nationaal Park Oosterschelde.Het gebied is gelegen ten zuiden van de Delingsdijk en ligt aan weerszijden van de N59. Er was veel te zien en te horen. Bijna 60 vogelsoorten gezien:
grijze zeehond

Paddenstoelenwandeling Pannenhoef 6-11-2022

Met 15 leden waren we om 9.15 uur verzameld bij de parkeerplaats de Ganger aan de Panhoefweg. De heer Jack Govaerts was vanmorgen onze gids. Hij wist de kleinste, mooiste en bijzondere paddenstoelen te vinden en heeft er veel over verteld. Een hele mooie morgen, veel soorten paddensoelen gezien maar ook nog(bijzondere)vogels kunnen spotten, o.a. een houtsnip en KLAPEKSTER!!! Vogels: roodborst, staartmees, boomklever, vink, merel, kolgans, winterkoninkje, grauwe gans, grote bonte specht, houtsnip, buizerd, gaai, blauwe reiger, klapekster, goudhaantje, kleine bonte specht. Paddenstoelen:

Rondgors 23 oktober 2022

Zondag 23 oktober 2022

Oostvaardersplassen, 8 oktober 2022

Op zaterdag 8 oktober verzamelden we met 16 leden bij de Kitsweg in Lelystad. Bepakt en met camera's en telescopen, gingen we in het moerasgebied vogels spotten en wat we nog meer tegen zouden komen. Er waren verschillende kijkhutten, waar we mooi uitzicht hadden op het grote gebied. Daar zagen we o.a. veel edelherten( ook burlend).

September t/m December 2022

Programma Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert
 
September t/m December 2022
Voor vragen en informatie over onder genoemde activiteiten gelieve contact op te
nemen met: Rien van Oers 06-81776017 – email: rienmonica@ziggo.nl of
Dré Mutsters 076-5975124 of 0681068016 – email: dre@vnwgz.nl
 
Zaterdag 17 september
Vogeltelling
 
Telling/monitoring van watervogels vanaf de boot op het Krammer/Volkerak.

Trippelenberg Effen/Breda 18-09-2022

Deze zondagmorgen maakten we een wandeling door het gebied Trippelenberg/Mastbos Effen/Breda. Een natuurgebied van waterretentiefunctie dat bij landgoed Hoeve in 't Hout hoort en is gelegen aan de Aa of Weerijs. Met 6 leden hadden we een mooie (herfstachtige, maar wel droog) wandeling door dit natuurgebied, door weilanden, langs wateren door bossen. Er was weer vanalles te zien en te horen. Vogels, mooie bomen en planten en paddenstoelen.

Biesbosch 24 juni 2022

Vrijdag 24 juni waren we met 29 leden samengekomen in Drimmelen. We werden verwelkomt met een drankje en daarna vertrokken we met 4 bootjes en 2 gidsen de Biesbosch in. Het was een prachtige zomeravond en we hebben weer veel gehoord en gezien. De hoop was er dat we de bever en ijsvogel en een vis- of zeearend zouden zien...en dat is (deels) gelukt!

Halters Laag 12 juni 2022

Halsters Laag 12 juni 2022 Op deze mooie zondagochtend wandelden we met 12 mensen door het natte grasland van het Halsters Laag. Een wandeling tussen bijzondere planten en een stukje in gezelschap van grazende koeien.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS