ZOU JE BEST IETS OP DE SITE WILLEN ZETTEN MAAR WEET JE NIET HOE DAT MOET, GEEN NOOD, STUUR HET OP NAAR DE WEBMASTER, STUUR HET NAAR  wm@vnwgz.nl

Biesbosch 24 juni 2022

Vrijdag 24 juni waren we met 29 leden samengekomen in Drimmelen. We werden verwelkomt met een drankje en daarna vertrokken we met 4 bootjes en 2 gidsen de Biesbosch in. Het was een prachtige zomeravond en we hebben weer veel gehoord en gezien. De hoop was er dat we de bever en ijsvogel en een vis- of zeearend zouden zien...en dat is (deels) gelukt!

Halters Laag 12 juni 2022

Halsters Laag 12 juni 2022 Op deze mooie zondagochtend wandelden we met 12 mensen door het natte grasland van het Halsters Laag. Een wandeling tussen bijzondere planten en een stukje in gezelschap van grazende koeien.

Avondwandeling, op zoek naar nachtzwaluw 28-05-2022

Zaterdagavond 28 mei 2022 verzamelden 21 leden zich bij parkeerplaats bij " in het Anker"" aan de Moersebaan. We hadden een mooie wandeling met verschillende mooie waarnemingen. Zoals een vleermuizenkelder,het nest van een grote bonte specht, een hele grote mierenhoop, mooie planten zoals veenpluis, adelaarsvarens, tamme kastanje met 5 kantige steel, fijnsparren en seqoula. Een ree met kalfjes (maar door 1 persoon gezien, mooi met rust gelaten)

Vrijdag 6 mei 2022 Natuurgebied de Broskens

Op 6 mei 2022 wandelden we met 14 liefhebbers over de onverharde paden van natuurgebied De Broskens, dat deel uitmaakt van de vallei van het Merkske. Vroeg in de ochtend was het windstil en mistig. Halverwege de ochtend liet de zon zich zien. Tegen het einde van de wandeling mochten zelfs wat jassen uit. De wandeling van ruim 6 km nam ruim 5 uur in beslag. Kortom er was erg veel te genieten.

Noordpolder van Ossendrecht en Calfven 24-04-2022

Op de mooie zondagmorgen waren we met 17 leden vroeg op pad om in het mooie gebied van de Noordpolder te gaan wandelen.(ruim 6 km) Er was veel te zien en te horen,o.a. de beflijster. Wel 76 soorten vogels !!

Vogels huislijst Kees en Piet Baselier

….en dat is dan 111. Het moet niet gekker worden. De lol van een huislijst Door Kees Baselier Inleiding Toen wij (broer Piet en ik) eind mei 2005 naar de Zoeksestraat in Schijf verhuisden, kwamen we op een ruim perceel van ± 3000 m2 te wonen. Net buiten de bebouwde kom. In de maand ervoor waren we al aan de slag gegaan om o.a. de tuin aan onze wensen aan te passen. Maar het eerste wat er kwam was een vogelstreeplijstje.

Koekoek

Vandaag heeft Marian van Velzen de koekoek gehoord bij de Zwarte Getsekreek in de Groese Polder in Zeeuws Vlaanderen

Pannenhoef 10-04-2022

Voor de vroege vogels onder de leden(6.45 uur) was er een wandeling in de Pannenhoef: 10 april 2022 wandeling Pannenhoef vanaf parkeerplaats de Ganger Na de kou en regen van de afgelopen week was deze ochtend duidelijk te merken dat het volop lente is. Veel vogels te horen en omdat het blad pas net begint te groeien, is er ook volop te zien. Waarnemingen: groene specht, tjiftjaf, koolmees, vink, grote bonte specht, merel, winterkoning, zwarte kraai, grauwe gans, roodborst, zanglijster, boomkruiper, Canadese gans, blauwe reiger, houtduif, pimpelmees.

Pagina's

Subscribe to Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert RSS