Vogelherkenningscursus 2011

Evenals vorig jaar is er ook dit jaar weer vogelherkennigscursus gegeven en ook dit jaar was er weer veel animo en niet alleen van mensen uit Zundert.

Er waren 32 cursisten die onder de deskundige leiding van Dre, Jack, Charles en Pierre in 5 theorie- en 3 praktijklessen de vogels proberen te herkennen die hier het meeste voorkomen. Ook werd er nog even aandacht besteed, waar men op moet letten als men van plan is om een verrekijker te gaan kopen. De praktijklessen werden dit jaar gegeven onder geweldige mooie weersomstandigheden en dit is wel eens anders geweest. Door het mooie weer zijn de meeste vogels al terug en konden de cursisten gelijk al flink gaan oefenen. Ondanks dat de meeste het moeilijk vinden, al die geluiden, zeggen ze allemaal dat ze nu bij het wandelen of fietsen anders rondkijken dan ze eerst deden.
Er zijn er zelfs die een verrekijker op de aanrecht hebben liggen, tegenwoordig. Traditiegetrouw werd de cursus afgesloten met koffie en grote koeken en een rondwandeling door het vogelopvangcentrum.

Groetjes,
Frans Delcroix