Nieuwsbrief december 2010

Koning Winter heeft keihard toegeslagen en op het moment dat ik dit schrijf ligt het land nog onder een dik sneeuwkleed. De voederplanken en vetbollen in de tuin worden druk bezocht door vele soorten vogels die hopelijk allemaal door jullie op naam kunnen worden gebracht. Zo niet dan moet je sterk  overwegen om deel te nemen aan de Vogelherkenningscursus!

De Kerstwandeling op Tweede Kerstdag door de Moeren en Tachtig Bunders was een tocht door een sprookjesachtig sneeuwlandschap waarin een groepje reeën zich prachtig aftekende en de blauwe kiekendief zich gracieus voortbewoog boven het Rietven terwijl de zon zijn blauwe bovenkant en witte stuit mooi deed uitkomen. Ook de zwarte specht liet zich uitgebreid bewonderen.

Op zondag 9 januari maken we weer de traditionele Nieuwjaarswandeling en hopelijk zijn de weersomstandigheden ons dan weer goed gezind. 

Midwinterwandeling: op 30 januari staat de gezellige winterwandeling door de Moerse bossen weer op het programma; vooraf drinken we eerst koffie met iets lekkers en na de wandeling eten we snert en pannenkoeken en drinken we nog warme glühwein rond de vuurkorven in de sfeervolle en verwarmde ‘wintertuin’ bij de boerderij van Frans en Toos in de Moersebaan. In verband met de catering gelieve tijdig deelname (voor 26 januari) aanmelden bij Dré Mutsters: email:dre@vnwgz.nl of tel  076-5975124 of bij één van de andere bestuursleden.

De fotowedstrijd en de daarbij behorende expositie staan dit jaar op 26 en 27 februari op het programma en ook dit jaar zullen de foto’s, met Natuur als thema, geëxposeerd worden in de Maas-Jacobszaal van het Vogelrevalidatiecentrum aan de Luitertweg in Klein Zundert.
 Meer informatie over deze fotowedstrijd kun je vinden op de website van onze vereniging (www.vnwgz.nl) of Ado Havermans contacteren: email adohavermans@home.nl of tel 076-5974661. Ga met je fototoestel de natuur in en misschien wordt jouw foto door de vakjury (of het publiek) tot prijswinnaar bekroond.

Het programma voor de periode januari tot en met maart is weer overvol en wij rekenen  erop jullie regelmatig bij de lezingen, wandelingen of excursies te mogen begroeten. Ook namens de overige bestuursleden wens ik jullie een voorspoedig en natuurrijk 2011! 

Dré Mutsters
Voorzitter