Nieuwsbrief september 2008

De zomer is weer voorbijgevlogen en we staan weer aan het begin van ons nieuwe ‘herfst- en winterseizoen". Zoals u kunt lezen is het programma voor de komende maanden weer aardig gevuld en ongetwijfeld zien wij jullie allemaal weer bij de lezingen, wandelingen en excursies.

Natuurlijk is er ook altijd werk aan de winkel en iedereen is van harte welkom om de werkploeg te assisteren die er voor zorgt dat de vlindertuin bij het Vogelrevalidatiecentrum er altijd zo netjes uitziet. Op 27 september en 4 oktober van 09.00 tot 12.00 uur is deze werkploeg weer druk bezig dus kom even langs om te helpen.

Ook gaan we dit jaar (op zaterdag 1 november) tijdens de algemene Natuurwerkdag weer aan de slag om de heide op de Tachtig Bunders op te schonen. Alle jonge scheuten van berk, els en dennen moeten worden verwijderd om te voorkomen dat de heide ‘dichtgroeit'. De nachtzwaluw die hier dit jaar weer een paar broedterritoria heeft gehad zal ons dankbaar zijn. Er wordt voor koffie en soep gezorgd en ook is er gereedschap aanwezig maar als je een handig zaagje, schop of knipgereedschap meebrengt is dat natuurlijk altijd goed. Om 09.00 uur verzamelen we bij de ‘zwarte schuur'aan de Moersebaan. Graag deelname aanmelden (i.v.m. koffie en soep) bij ondergetekende (076-5975124).

Hemelvaartexcursie

Natuurlijk gaan we in 2009 weer met Hemelvaart op pad en om de reisbestemming te bepalen heeft Jac Brosens gevraagd om op woensdag 1 oktober bij elkaar te komen om dit democratisch te beslissen. Natuurlijk is iedereen die mee gaat zijn of haar voorkeursbestemming bekend maken. Aanvang 20.00 uur: Vogelrevalidatiecentrum.

"Hoe moet Brabant er uit zien in 2030"

De provincie organiseert op 7 oktober een ‘avond' over bovenvermeld onderwerp. Deze avond (19.00 - 22.00 uur) vindt plaats in het RBC-stadion in Roosendaal.  Inschrijven op www.brabant.nl/uwmeningoverruimte

Namens alle bestuursleden wensen wij jullie allemaal heel veel natuurplezier in de komende periode en wij hopen dat alle activiteiten weer druk bezocht zullen worden. Natuurlijk staan wij altijd open voor suggesties en/of opbouwende kritiek en u kunt hiervoor altijd één van de bestuursleden aanspreken.

Veel natuur genoegens,

Dré Mutsters / Voorzitter