Vogelherkenningscursus 2008 / Aankondiging

De winter loopt op haar einde en de lente staat weer voor de deur en in de tuin is het op een zonnige dag een drukte van jewelste en zien we al weer volop vogels vliegen.  De koolmees en roodborstje zijn nadrukkelijk aanwezig maar laag bij de grond zoekt een ‘grijs muisje’ naar voedselrestjes die naast de plank worden gemorst en dan vliegt het plotseling op. Natuurlijk willen we dat vogeltje ook leren kennen evenals de tjiftjaf en fitis die straks weer terug komen van hun winterverblijf in het warme zuiden.

Deze vogels komen allemaal uitgebreid aan de orde tijdens de vogelherkenningscursus die in maart weer van start gaat. Tijdens vijf theorieavonden (iedere woensdagavond van maart) worden zang, kleur en andere bepalende kenmerken van ruim 60 vogels van tuin en directe omgeving met beeld en geluid behandeld en tijdens drie ochtendwandelingen in de natuur in de praktijk getoetst zodat alle deelnemers na de cursus een groot aantal vogels zal kunnen herkennen.

De cursuskosten bedragen euro 35,00 en u bent dan automatisch ook 1 jaar lid van de Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert en kunt u aan alle activiteiten deelnemen.

Vul het aanmeldingsformulier in en geef het af aan één van de bestuursleden. Mocht u nog vragen hebben dan kunt u natuurlijk altijd even bellen of mailen:

telefoon 076-5975124   - email : dre.Mutsters@home.nl

=================================================================

Ja, ik wil me opgeven voor de vogelherkenningscursus 2008:

Naam/adres/telefoon/email adres:

 

………………………………………………………………………………………………….

 

………………………………………………………………………………………………….

 

…………………………………………………………………………………………………..

 

………………………………………………………………………………………………….