Bart van Kalmthout wint verrekijker bij Zundert 850

Tijdens Zundert 850 jaar heeft uiteraard ook de Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert zich gepresenteerd aan het publiek als veelzijdige, ambitieuze vereniging met een publiek van 5 tot 105 jaar. 

In de stand werden behalve de activiteiten ook veel foldermateriaal, literatuur en nestkasten gepresenteerd. Het activiteitenprogramma was behoorlijk vergroot en enkele toepasselijke foto's waren tot posterformaat omgetoverd om de stand aan te kleden. Doorlopend waren ook enkele films te zien van excursies en meerdaagse reizen. 
Veel interesse was er voor onze werkzaamheden en activiteiten in de mooie natuurlijke omgeving; bijna doorlopend waren er bezoekers in onze stand. Onze voorzitter werd uitgebreid geïnterviewd door de ROS en ook de burgemeester toonde buitengewoon veel belangstelling. 
Om ook de jeugdige bezoekers te interesseren voor de natuur, was een spelletje opgezet. De kinderen moesten, eventueel met behulp van ouders of bestuursleden, 4 dieren zoeken en benoemen: egel, vos, roodborstje en de moeilijkste de pimpelmees. Regelmatig moest een beroep worden gedaan op de aanwezige determinatie-boekjes, zodat de kinderen en soms ook hun ouders weer iets geleerd hadden. Onder de goede inzenders werd een verrekijker verloot en de winnaar was: Bart van Kalmthout. Bart, gefeliciteerd met je verrekijker en we hopen dat je hem veel gaat gebruiken, wellicht bij één van onze volgende natuurwandelingen of excursies. 
Gelet op de positieve reacties m.b.t. Zundert 850 was dit evenement zeer geslaagd; niet alleen voor de organisatie maar zeker ook voor onze vereniging.