Iedereen welkom op de opening van De Klapekster

      nieuwsbrief

mei 8, 2007 Jaargang 1, nummer 5
   

Iedereen welkom op de opening van De Klapekster
Jos Martens plaatst ooievaarsnest

 Het is één van de laatste voorbereidingen… Het ooievaarsnest staat er, nu kan het echt beginnen.

Natuurpunt Markvallei nodigt iedereen uit op de opendeur van de Klapekster. De Klapekster is de naam voor het “nieuwe” bezoekerscentrum in Wortel-Kolonie. Vijftien maanden lang werkten hier vrijwilligers van onze natuurvereniging om een oud gebouw (een deel van de landloperboerderij en eigendom van de Stichting Kempens Landschap) volledig te saneren, restaureren en in te richten als een multifunctionele ruimte. Voortaan is de Klapekster elke zondag van 13 tot 17 uur geopend.Maar op 12 en 13 mei organiseren we alvast een grote opendeur met tal van activiteiten:

Pol Goossen komt mee wandelen

Op zaterdag en zondag worden gegidste wandelingen georganiseerd. Op zaterdag starten die om 14 en om 15 uur en op zondag starten de geleide wandelingen in de Kolonie om 10 uur, 14 en 15 uur. Op zondag komt Thuis-acteur Pol Goossen mee wandelen om 14 uur. Op deze manier steunt hij het werk van Natuurpunt Markvallei en komt hij vooral ook genieten van het prachtige landschap van de kolonie.

Live-muziek

Flor Verschueren zorgde voor, zowel op zaterdag als op zondag, een muzikaal programma om duimen en vingers bij af te likken. We geven alvast het programma:12 mei- 14,00 floristan (florejan, flor en geert)- 15,00 jef rombouts en flor- 15,45 karel hofkens en co- 16,30 mc+ (gie, jan en flup)- 17,30 floristan13 mei- 14,00 floristan- 15,00 mc+- 16,00 love crab (gie brees en jan geerts)- 17,00 joachim ghijs 

Huifkartochten

De vrienden van het Belgische trekpaard zijn zaterdag en zondagnamiddag present met een aantal huifkarren. Niet iedereen zal meekunnen voor een ritje, maar misschien behoor jij wel bij de gelukkigen?ZolderOp de zolder worden verhalen verteld voor kinderen. Maar je kan er ook enkele thematentoonstellingen bekijken.

Jan Spannenburg

Het Jan Spannenburgmuseum verhuisde mee en kreeg een facelift. Zeker de moeite om eens te gaan bekijken.

Bootjesvenbeestjes

Door binoculairen kan je aan Bootjesven gluren naar waterdiertjes. Het is een wondere wereld, zeker voor kinderen is dit de moeite meer dan waard.JNMJNM organiseert wandelingen op maat van kinderen. De jongerenvereniging stelt hier ook haar werking voor. Prachtige fototentoonstellingDe natuurfotowerkgroep maakte in de aanloop naar deze opening een mooie reeks foto’s van de kolonie. Je kan ze bekijken in de ontmoetingsruimte van de Klapekster. Eten en drankDe hele dag kan je in de bezoekersruimte terecht voor een pannenkoek of een lekker drankje. InfostandsEen aantal verenigingen zegden toe om met een infostand hun werking te komen voorstellen: de Stichting Kempens Landschap, Velt, JNM, Natuurpunt,  Je vindt de Klapekster in de Kolonie 41 in Wortel. 

Iedereen welkom.  

Vragen? drej.oomen@telenet.be