Bericht van onze Belgische Natuurvrienden

Beste leden,

Aangezien we met het bouwcomité van mening zijn dat we meteen met een zo goed als afgewerkt natuur.huis willen uitpakken, hebben we besloten om dit najaar nog geen lezingen te laten doorgaan in Wortel-Kolonie. 
Hierbij zal de lezing met allerlei reeksen van onze leden op zaterdag 18 november en de Ierlandreeks op zaterdag 16 december nog doorgang vinden in onze huidige locatie in de Karel Boomstraat van Hoogstraten. Of de Schotlandreeks van 20 januari al dan niet in ons natuur.huis zal doorgaan zal afhangen van het vorderen der werken.  Meer info in het volgende bieteutje. De nieuwjaarswandeling in Wortel-Kolonie van zondag 7 januari zal alleszins afgesloten worden met de nieuwjaardrink in het natuur.huis Wortel-Kolonie.

Zeg het voort !
Wim Verschraegen Natuurpunt Markvallei Belgie.
-----------------------------------------------------------------------------

Beste natuurvrienden,
 
Hier een berichtje van onze Belgische Natuurvrienden. Hun nieuwe clubhuis is in gebruik genomen. Misschien zijn jullie nieuwsgierig geworden? Dan grijp deze uitnodiging aan om hun programma te volgen dit najaar/winter. Bourgondische gezelligheid en natuurbeleving in de "Kolonie". 
Misschien zien we elkaar over de grens! Tot dan.
 
Het bestuur Vogel- en Natuurwerkgroep Zundert.
 
 
Als bijlage een plannetje met de ligging van ons nieuwe Natuur.huis in Wortel. 
 
Hierbij ook een korte wegbeschrijving vanuit Hoogstraten centrum.
1. In het centrum van Hoogstraten (komende vanuit Minderhout) neem je net voor de kerk links de Gelmelstraat. Je kan hierbij voorsorteren met de auto. Op de hoek van de Gelmelstraat en de Vrijheid heb links een café en rechts een schoenenwinkel.
2. Volg de Gelmelstraat (veranderd later van naam en Klinketstraat en nog later in Worteldorp) tot in het centrum van Wortel. In het dorp van Wortel heb je eerst links een apotheker, dan rechts een pleintje met enkele bomen en daarna links een frituur. 
3. De frituur staat op de hoek met een klein straatje (de Kleine Plaats), hierna neem je de volgende straat links, nl. de Grote Plaats. 
4. De Grote Plaats volgen (als je twijfelt is het rechts aanhouden) tot je in het gebied van Wortel Kolonie komt. De straat verandert hier in een klinkerweg. 
5. Aan het kruispunt links en dan onmiddellijk aan je rechtse zijde vind je de oude boerderij van de landloperskolonie waarin wij nu ons nieuwe natuur.huis hebben ondergebracht. Je vindt hier vast een parkeerplaats. 
6. Om ons lokaal te bereiken ga je langs de ijzeren poort het binnenplein op (poort terug sluiten, er is ook een kinderboerderij ondergebracht en soms laten ze de honden of andere dieren los op het binnenplein). Op het binnenplein onmiddellijk links en dan kies je maar een deur uit om binnen te komen... 
Je bent er zeker welkom!
 
Tot bij ons!
Natuurpunt Markvallei.

DIGITALE FOTOPRESENTATIES :
Zaterdag 18 november :
-         Hongarije : Tisca Meer en de Pusta (Marcel)
-         Lesbos   (Stijn)
-         Ardennen (Ria)
-         Auvergne (Bart)
-         Gaume (Wim & Ingrid)
Zaterdag 16 december :
-         Ierland (Wim & Ingrid)
          En dit alles in een Iers kader
Zaterdag 20 januari :
-         Schotland (divers personen die het afgelopen jaar Schotland bezocht hebben)
          En dit alles in een Schots kader

Al deze lezingen zullen doorgaan in ons nieuwe Natuur.Huis Wortel-Kolonie en dit telkens om 20.00 !!!