Paddenschermen bij de Leemskuilen gezet op 1-3-2008

Op zaterdag 1 maart werden de paddenschermen weer geplaatst. We waren die zaterdag met 11 personen om de schermen te zetten. Als 12epersoon is daar Lies van Marcel van Nijnatten bijgekomen die de warme drank en het worstebrood verzorgde. Met dit dozijn mensen was de klus geklaard in zo’n drie uur. Dat wil zeggen voor de meesten want de aanhangwagen stond ’s morgens om 09.00 uur al geladen en wel klaar voor vertrek. Na afloop van het hele gebeuren is deze natuurlijk nog gelost en teruggebracht.

En nu maar kijken wat het resultaat in 2008 wordt. Salamanders zoals in de emmer zijn niet vermeldenswaardig maar wel leuk om zo’n eerste keer al aan te treffen. Voor het zelfde geld ga je op pad en zijn alle emmers gewoon leeg.

Leuk was dat we deze ochtend nabij de beek bij Klein Maalbergen de roodborsttapuit al zagen. Die treffen we daar elk jaar aan.

Waar deze vrijwilligers het voor doen – niet alleen het worstebrood is belangrijk - bleek de volgende dag, zondag 2 maart al.
Enkele bruine kikkers, Alpenwatersalamanders, een kleine watersalamander en natuurlijk padden waren ondertussen alweer beschermd tegen het verkeer en waarschijnlijk van een wisse dood gered.

Met vriendelijke groet,

Vincent en Ria Oostvogels