Nieuwsbrief januari 2008

Als het aan de Brabantse gedeputeerde ruimtelijke ontwikkeling Paul Rüpp en de Kamer van Koophandel ligt dan gaan we steeds verder met het ‘verommelen' van ons buitengebied.  Zuid-Holland heeft een definitief ‘nee' te horen gekregen om de beschermde polders van de Hoeksche Waard vol te bouwen en nu wordt er met kwijlende blik naar de open polders van West-Brabant gekeken. Een Logistiek Park van 150 ha bij Moerdijk, mega-varkensflats bij Steenbergen, een kassencomplex ter grootte van 500 (!) voetbalvelden bij Dinteloord en Prinsenbeek. Gaat straks het licht nog uit in West-Brabant? Volgens Rüpp is de bevolking moe met het aanvechten van dergelijke projecten maar ik hoop dat wij met zijn allen het gevecht aangaan zodra het ‘projectontwikkelings-monster' zijn oog op het buitengebied van Zundert en directe omgeving laat vallen!! Wij mogen het  ons  nog resterende buitengebied niet laten verkwanselen en verpesten door een ‘glazen dorp' of stinkende varkensflats

We hebben de eerste lezing in het nieuwe gebouw van het Vogelrevalidatiecentrum achter de rug en ondanks het feit dat alles nog niet helemaal klaar is moet ik zeggen dat het een geweldige ruimte is en een welverdiende felicitatie voor Charles en zijn volledige team van vrijwilligers en bouwploeg is hier zeker op zijn plaats want er is ontzettend hard gewerkt om dit project binnen een jaar gerealiseerd te krijgen. Chapeau!

FOTOWEDSTRIJD

Een bruggetje is gauw gemaakt want de ruime expositieruimte van de nieuwe locatie is uitermate geschikt voor de foto-expositie die op 12 en 13 april gepland staat. Natuurlijk rekenen wij ook deze keer weer op een groot aantal deelnemers en heel veel foto's met ‘de natuur'  als onderwerp. Maximaal drie foto's kan men insturen en het formaat van de foto's is 20x30 cm of 21x29 cm zodat ze in de passe-partouts van de club kunnen worden tentoongesteld. De foto's moeten uiterlijk eind maart worden ingeleverd.

VOGELHERKENNINGSCURSUS

Ook starten we in maart weer met de Vogelherkenningscursus die 5 theorieavonden op woensdagavond  omvat en twee excursieochtenden op zondag. Tijdens deze cursus worden bijna 70 vogels behandeld die in onze directe omgeving kunnen worden waargenomen. Gelieve tijdig aan te melden want vol = vol en er is altijd heel veel belangstelling voor deze cursus die vaak het begin is van een nieuwe hobby.

Deelname aanmelden: Dré Mutsters (076-5975124 of email: dre@vnwgz.nl).

Namens het bestuur wens ik iedereen een gezond en bijzonder natuurrijk 2008 en wij hopen op heel veel belangstelling en veel aanwezigen bij de diverse activiteiten.

Dré Mutsters
Voorzitter