Hemelvaartexcursie 2017

Beste  Vogelvrienden,
 
Zoals een aantal van ons al weten en zich ook al hebben op gegeven staat de Hemelvaartexcursie gepland van 15 t/m 23 Mei 2017.
Waarvan  2 dagen voor heen en terugreis, en 7 dagen daar om rond te toeren. 
 
We gaan naar het prachtige natuurgebied Müritz. Dit ligt in Mecklenburg-Voor Pommeren.
Het gebied beslaat 32000 ha, met 65% oude beuken en dennenbossen.
Het park zelf is niet toegankelijk  voor auto’s . Aan de randen zijn parkeer plaatsen. Wel zijn er 500km aan wandel en fietspaden.  Verder is het gebied zeer vogelrijk en ook amfibieën -reptielen en zoogdieren zij aanwezig.
Verder zijn er natuurlijk de meren ( wel zo’n honderdtal) waarvan Müritz het grootste, verder de Plausee,Blankensee  en de laatste de Tollensee vlak bij ons verblijf. Verdere bijzonderheid : Kuflingsbergtoren en Neugarten  (de Schreeuwarend).
Verder nog het Havelländische Luch bij Garlitz (Brandenburg aan de Havel) ook een groot natuurgebied  met als bijzonderheid een grote kolonie Grote Trap. We verblijven daar in Prillwitz  Hohenziertz, in  Haus Prillwitz.   
 
Het huis beschikt over 30 slaapplaatsen verdeeld  over 10 kamers.  Ieder kamer heeft bad -douche- toilet en wastafel. Kasten in de kamers zijn ook beschikbaar.  De keuken heeft 2 grote koelkasten- 1 diepvrieskast- haard- vaatwasser en aanrecht. Dan nog een tweede keuken met kitchenette - kleine koelkast- aanrecht.
 
De kosten van het huis: p/p/p nacht €12- beddengoed p/p €5- handdoeken p/p € 2.50.  Zaalgebruik eenmalig €100.
 
Dineren kunnen we als we dat willen ’s avonds  in Landhauscafe Hellberge in Wendfeld  bij Frau Adelheid Croft, op +/- 3km van verblijf. Kosten aldaar voorlopig  door haar gesteld op 9 a 10 €. 
 
Voor het huren van fietsen had ik in 2012 ook al contact gelegd met Peter Ballin in Neustrelitz en dat kwam toen op €5 /p fiets/p dag. Dit moet ik in de toekomst nog wat verder gaan bekijken. Verder is ook geopperd om voor b.v. twee dagen een vogelgids in te huren, welke ons natuurlijk naar de beste plaatsen kan begeleiden. Ik heb al contact gelegd met de Natuurschutzbund in Neustrelitz maar tot op heden nog geen antwoord gekregen.
Verder Wifi aanwezig. 
 
Verder zou tegen het einde van dit jaar alles zo’n beetje geregeld moeten zijn.
Ten eerste de vogelgids. Ten tweede de fietsenhuur.
Verder het eten in Landhuis Hellberge. Daarnaast hoe we het moeten doen met inkopen etenswaren.
Verder wil ik proberen ’s morgens vroeg vers brood  daar te krijgen.
Wanneer er ’n grote groep is zal het gemakkelijker zijn om een bakker dit te laten leveren dan met minder personen. Anders zullen we zelf inkopen moeten doen.
Verder moeten we aan wat info zien te komen in de vorm van wat kaartmateriaal, waarop diverse gebieden met fiets- en wandelpaden staan.
 
Misschien dat Jac Brosens daar nog wat van heeft toen ze daar vroeger naar toe zijn geweest. 
 
Hieronder volgt de informatie waar om gevraagd is om een inzicht te hebben hoe het huis met inrichting er uit ziet waar we gaan verblijven.
Ga op Google naar Haus Prillwitz Freizeit und Bildungshaus. Klik dan eronder op website om foto’s e.d. te bekijken. 
 
Wil je graag mee,  geef je dan zo snel mogelijk op d.m.v. een email  te sturen naar  ondergetekende. Vol is vol!!
 
Of heb je nog dringende vragen dan vraag het ook aan hem. Hij kan je daar zeker antwoord op geven. 
 
Groetjes  Gerard de Jongh,
Organisator Hemelvaartexcursie 2017
gerard-de-jongh@outlook.com