Activiteitenprogramma periode januari t/m maart 2012

Info over activiteiten kunt u opvragen bij Dré Mutsters ( 076-5975124) of Ad van Gastel (0765985332).De reiskostenvergoeding vermeld bij de excursies geldt voor passagiers en is bepaald op km-basis van de bestemming.

Donderdag

5 januari

Lezing

"Vogelen of fotograferen – zien of gezien worden"; vogelfotograaf Bart Stornebrink zal op een heel eigen, humoristische wijze, met veel vogeltips, de verschillen laten zien van de vogelliefhebbers die met kijkers en telescopen door de natuur sjouwen en degenen die met telelenzen op pad gaan; beide met dezelfde passie: liefde voor vogels en natuur.

Aanvang 20.00 uur; Maas-Jacobszaal in het Vogelopvangcentrum/Klein Zundert.

Woensdag

11 januari

Uilentocht

 

Op deze winteravond maken we een wandeling door de donkere dreven van de Moeren en de Pannenhoef en gaan we op zoek naar de spookachtige baltsroep van de geheimzinnige bosuil. Extra warme kleren zullen misschien niet overbodig zijn.

Vertrek om 19.30 uur Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert. Indien het weer te slecht is (regen/wind) dan verzetten we deze ‘uilenwandeling’ naar woensdag 25 januari.

Informatie: Dré Mutsters (076-5975124) of Ad van Gastel (076-5985332

Zondag

15 januari

Winter wandeling

Vergoeding 5 euro p/p

Natuurlijk staat de midwinterwandeling ook weer op het programma; vooraf aan de rondwandeling door De Moeren eerst gezellig koffie met een Belgische koffiekoek bij de vuurkorf; na de wandeling snert, pannenkoeken en glühwein in de warme tot ‘winterkamer’ ingerichte schuur van Frans en Toos. Deelname aanmelden bij Dré Mutsters (076-5975124 – email: dre@vnwgz.nl). Verzamelen 13.00 uur bij het vertrekpunt Fam. Mutsters, Moersebaan 1B – Zundert

 

Dondrdag

19 januari

Lezing

 

We maken met Gert van der Hart een treinreis met de Transsiberische spoorweg van Moskou naar Hanoi met diverse excursies naar het binnenland zoals het Baikalmeer, de Gobiwoestijn, Xian en Peking en een rondreis door Noord Vietnam waarbij natuur en cultuur zoals gewoonlijk bij Gert weer parallel lopen. Dit wordt weer genieten!

Aanvang 20.00 uur; Maas-Jacobszaal in het Vogelopvangcentrum/Klein Zundert.

 

 

Zondag

22 januari

Wandeling

Excursie langs de schouwpaden van de Aa of Weerijs en Kleine beek; in de retentiebekkens overwinteren diverse eendensoorten en misschien zien we hier de wintertaling of zaagbek en de ijsvogel aan de oever van de beek.

Vertrek om 09.15 uur parkeerplaats Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert

 

Donderdag

2 februari

Lezing

 

Natuurreiziger Jorn van den Bogaert heeft met jeep en camper een aantal landen in Afrika bezocht en vanavond rijden we mee door woestijngebieden in Marokko, we bezoeken we natuur- en kustgebieden in Kenia en natuurparken in Zuid-Afrika.

Aanvang 20.00 uur; Maas-Jacobszaal in het Vogelopvangcentrum/Klein Zundert.

 

 

Zondag

5 februari

Natuurexcursie

Meerijdkosten 5 euro

Het natuurgebied het ‘Oude Land van Strijen’ in de Hoekse Waard is een pleisterplaats voor ganzen en hier foerageren nu duizenden brand-, kol- en grauwe ganzen maar ook de dwerggans en smienten en de buizerd jaagt boven het open land.

Vertrek 08.00 uur parkeerplaats Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert

Donderdag

16 februari

Lezing

Vogels en natuur zijn een passie voor Ben Koks en hij zet zich 6 dagen per week in voor het behoud van de grauwe kiekendief in Nederland en hij reist de halve wereld rond om de lokale bevolking bewust te maken van de natuur en duurzame landbouwprojecten.

Aanvang 20.00 uur: Maas-Jacobszaal van het Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert.

 

 

Zaterdag

18 februari

Vogeltelling

Meerijdkosten 7 euro

Wintervogeltelling vanaf de boot op het Krammer/Volkerak waar nu duizenden watervogels foerageren en de slechtvalk op zoek is naar prooi.

Deelname vooraf aanmelden bij Ad van Gastel (076-5985332).

 

Zondag

19 februari

Natuurexcursie

Meerijdkosten 5 euro

De zandplaten, slikken en schorren in het natuurgebied "de Slikken van de Heen" zijn nog steeds in ontwikkeling en wordt door de gevarieerde vegetatie steeds belangrijker voor vele vogelsoorten die hier foerageren tussen de Shetland pony’s en Hooglanders.

Vertrek 08.30 uur parkeerplaats Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert

Woensdag

22 februari

Ledenvergadering

Het bestuur nodigt alle leden uit voor de Algemene Ledenvergadering met een terugblik op de activiteiten van het afgelopen jaar en een vooruitblik op het komende jaar. Bestuurskandidaten en/of andere vergaderpunten kunnen vooraf worden ingediend.

Aanvang 20.00 uur: Maas-Jacobszaal in het Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert.

 

Zaterdag

25 en Zondag

26 februari

Foto-expositie

Maas-Jacobszaal

Vogelrevalidatie-centrum/Klein-Zundert

 

Welke foto wordt er dit jaar door de vakjury tot winnaar gekozen? Of ben jij de winnaar van de publieksprijs? Het kan zomaar jouw foto zijn. Fauna, Flora en Landschappen zijn ook dit jaar weer de thema’s. Doe mee en lever je foto’s met de juiste afmetingen liefst voor eind januari in. De foto-expositie is op beide dagen geopend van 13.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie over afmetingen e.d. zie onze website of bel even Ado Havermans: 076-5974661

 

 

Donderdag

 

1 maart

 

Lezing

 

We vergezellen Ad Jansen op zijn natuurreis naar de eilandengroep Spitsbergen; kolonies met alken en papegaaiduikers bevolken de rotskusten en op het pakijs, gletsjers en toendra’s leven de poolvossen, rendieren, zeehonden, walrussen en ijsberen.

 

Aanvang 20.00 uur: Maas-Jacobszaal in het Vogelopvangcentrum/Klein Zundert.

 

 

Zondag

11 maart

Natuurwandeling

Meerijdkosten 1 euro

 

Natuurwandeling door en langs de Lange Maten en Veldekensberg/De Moeren waar de lente zich nu al weer volop aandient . De eerste voorjaarszangers, zoals de Tjiftjaf laten zich weer overal horen en de spechten verraden met hun geroffel hun aanwezigheid.

Vertrek 08.00 uur parkeerplaats Vogelrevalidatiecentrum/Klein Zundert en verzamelen

om 08.15 uur bij de parkeerplaats Trappistenklooster.

 

 

Donderdag

15 maart

Lezing

 

Maarten Jacobs en Vital van Gorp hebben Mongolië bezocht; een reis door woeste en onherbergzame bergketens, barre woestijnen en verlaten steppes. Ze waren te gast bij nomadenfamilies en hebben ook wonderlijke boedhistische kloosters bezocht.

Aanvang 20.00 uur: Maas-Jacobszaal in het Vogelopvangcentrum/Klein Zundert.

 

Zondag

25 maart

Natuurwandeling

Meerijdkosten 3 euro

Wandeling door de Strijbeekse heide waar de vennen weer hersteld zijn en grote heidevelden zijn geplagd waardoor de flora en fauna van het oorspronkelijke gebied weer terugkeren en we weer kunnen genieten van zeldzame planten en vele vogelsoorten.

Vertrek 07.30 uur parkeerplaats Vogelrevalidatiecentrum/Klein-Zundert.

 

Donderdag

 

29 maart

 

Lezing

 

Als we van "La douce France" spreken dan denken we aan kleine dorpjes die door heel Frankrijk baden in de zon te midden tussen zonnebloem- en lavendelvelden en omringd door heuvel- en bergketens waar kleine beekjes en waterpartijen voor afkoeling zorgen.

We mogen mee op reis met Ingrid, Wim en Ria met Gie als de locale Louis de Funes!

Aanvang 20.00 uur: Maas-Jacobszaal in het Vogelopvangcentrum/Klein Zundert.

 

 

Info over activiteiten kunt u opvragen bij Dré Mutsters ( 076-5975124) of Ad van Gastel (0765985332).

De reiskostenvergoeding vermeld bij de excursies geldt voor passagiers en is bepaald op km-basis van de bestemming.

 

Info over activiteiten kunt u opvragen bij Dré Mutsters ( 076-5975124) of Ad van Gastel (0765985332).

De reiskostenvergoeding vermeld bij de excursies geldt voor passagiers en is bepaald op km-basis van de bestemming.